Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: طی سال‌های اخیر افزایش مصرف سوخت مازوت و سوخت‌های فسیلی مازندران را هم در لیست استان‌های دارای آلودگی هوا قرار داده است، هرچند این آلودگی‌ها هم در پس چتر سبز طبیعت و برگ درختان استان پنهان شده است.

غبارهای مه مانند و آلودگی هوا را بیشتر در نیمه دوم سال در مازندران می‌توان به نظارت نشست و برخلاف کلانشهرها و پایتخت ارتفاع توده‌های غبار و آلایندگی را درارتفاع زیرا هزار متر می‌توان دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم آلودگی در آسمان مازندران در فصل‌های پاییز و زمستان به دلیل بهره گیری نیروگاه نکا از سوخت مازوت بیشتر به چشم می‌آید اما به دلیل بی بهره بودن مازندران از ایستگاه سنجش و اندازه گیری آلایندگی، این گونه تصور می‌شود که هوای مازندران پاک است اما نباید باور کرد.

اولین بار که آلودگی هوای مازندران روی خط رسانه قرار گرفت و هوای ساری به مرز ناسالم رسید مربوط به دی ماه سال ۸۶ بود، این درحالی است که آلودگی هوا از مدت‌ها پیش گریبان آسمان پاک استان را گرفته است.

مازندران فاقد ایستگاه سنجش آلودگی هوا است

محمد اکبری، کارشناس محیط زیست و دوستدار طبیعت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سنجش آلودگی هوا در استان مازندران به دلیل نداشتن ایستگاه‌های سنجش مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرد، افزود: این وضعیت درحالی است که مازندران را دیگر نباید جزو استان‌های سبز و پاک قرار داد.

وی با اظهار اینکه برداشت اشتباه از فضا و طبیعت سبز سبب شده تا به غبارها و آلاینده‌های موجود در طبیعت و آسمان بی توجه باشیم، افزود: به راحتی می‌توان در صبحگاهان و شباهنگام توده‌های غبار را در آسمان به ویژه در مناطق شرقی به نظاره نشست.

وی با عنوان اینکه آلودگی‌ها به راحتی با چشم دیده می‌شود، ادامه داد: به دلیل نداشتن دستگاه‌های آلاینده سنج، مازندران را جزو استان‌های دارای آلودگی قلمداد نمی‌کنند.

تاکنون مصوبه‌های زیادی برای راه اندازی ایستگاه‌های سنجش آلودگی در مازندران به روی کاغذ آمد اما بی پولی گریبان این طرح‌های کاغذی را گرفت. سید محمدرضا رضوی، مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه در استان مجاور و گلستان شش دستگاه آلایندگی سنج راه اندازی شده است ولی مازندران از آن محروم است، افزود: این درحالی که شدت آلودگی هوا را در مازندران به راحتی می‌توان مشاهده کرد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه آلودگی هوا در استان مازندران را با تصاویر ماهواره‌ای می‌توان دید و در آینده این آلودگی افزایش خواهد یافت، مصرف روزانه بیش از ۷.۵ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه نکا را در بروز این آلودگی‌ها مؤثر دانست.

در آینده این آلودگی افزایش خواهد یافت زیرا مصرف روزانه بیش از ۷.۵ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه نکا در بروز این آلودگی‌ها مؤثر است

وی وجود خودروهای شخصی تک سرنشین و وجود صنایع آلاینده ناسازگار با محیط زیست وضعیت هوای استان مازندران را در معرض آلودگی قرار داده است، افزود: در فصل سرد سال این آلودگی به دلیل وارونگی هوا در ارتفاع کم پراکنده می‌شود.

رضوی با اظهار اینکه هر ۱۵ دقیقه یکبار تصاویر ماهواره‌ای به روزرسانی می‌شود، گفت: میزان آلایندگی در استان بالاست و تصاویر ماهواره‌ای آن را نشان می‌دهد و این آلایندگی به راحتی جابجا می‌شود.

مدیرکل هواشناسی مازندران با عنوان اینکه قطعاً میزان آلایندگی در آینده افزوده می‌شود، گفت: با توجه به مصرف مازوت و سوخت خودروهای شخصی و غیره روزانه ۱۴ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌شود که در آلودگی هوا تأثیر بسزایی دارد.

حال زمین و هوای استان مازندران که دارای جمعیت شناور و ثابت است، خوب نیست اما به دلیل نبود آلایندگی‌های زیست محیطی، همچنان راه اندازی ایستگاه‌های آلاینده سنج به یک رؤیا مبدل شده است.

حسینعلی ابراهیمی، مدیرکل محیط زیست مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کیفیت هوای استان در برخی از زمان‌ها ناسالم و خارج از حد استاندارد است، راه اندازی ایستگاه‌های آلوده سنجی را در استان ضروری برشمرد.

وی با عنوان اینکه مصوبه راه اندازی ایستگاه‌های آلوده سنجی از سال ۹۶ تاکنون خاک می‌خورد، اظهار داشت: در کارگروه پسماند مقرر شد نسبت به راه اندازی این ایستگاه اقدام شود.

وی با تاکید براینکه استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه باید محدود شود، تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی و صمت نیز باید نسبت به انتقال صنوف آلاینده از شهرها به مناطق حاشیه‌ای منتقل شود.

به گزارش مهر، طی سال‌های آتی آلودگی هوای مازندران بیشتر روی خط خبرها و رسانه‌ها قرار خواهد گرفت و این پدیده به همراه آلودگی آب و خاک، زیست بوم مازندران را با چالش مواجه می‌کند.

کد خبر 5368559

منبع: مهر

کلیدواژه: آلودگی هوا محیط زیست مازندران بوشهر ویروس کرونا آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه معلولان گرگان واکسن کرونا عکس استانها ایلام آلودگی هوا بارش باران شیوع کرونا لیگ برتر فوتبال ایران راه اندازی ایستگاه استان مازندران آلودگی هوا آلودگی ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۱۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، نخستین نشاء ارگانیک برنج، امروز در ایستگاه مرکز تحقیقات برنج نکا انجام شد. در این روش از هیچ گونه سم و نهاده‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود.


رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مازندران در حاشیه این مراسم گفت: نشا ارگانیک در مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا نکا در سطح ۱۰ هکتار صبح امروز برای هفتمین سال متوالی انجام شد.


دکتر محمودی افزود: در راستای سیاست‌های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید محصول سالم و ارگانیک، طرح ملی تولید برنج ارگانیک از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و به فاصله حداقل ۱۰۰۰ متر از سایر مزارع شالیزاری در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندان، با کشت برنج طارم هاشمی اجرا شد.


وی خاطر نشان کرد: مهمترین وجه تمایز سیستم کشاورزی تولید برنج ارگانیک با سیستم شالیکاری مرسوم در نحوه مدیریت تغذیه و مدیریت کنترل عوامل خسارتزای زنده گیاهی است. کنترل عوامل بیماریزا با تولید نشا‌های سالم) روش‌های زراعی، ضدعفونی بذر و محلولپاشی خزانه با قارچ‌های کنترلگر زیستی و استفاده از عامل کنترلگر زیستی باکتریایی در زمین اصلی انجام شد.


رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مازندران افزود: برای کنترل آفات، مدیریت تلفیقی شامل شخم عمیق مزرعه بعد از برداشت محصول، حذف علف‌های هرز اطراف مزرعه، نشا به موقع در نیمه اردیبهشت، نصب تله فرمونی در طول دوره رشدی برنج، رهاسازی زنبور تریکوگراما و محلول پاشی با کنترلگر لازم است.

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • پیش‌بینی وضع هوای مازندران در ۶ روز آینده